شهرام اصغری

شهرام اصغری

وبلاگی شخصی برای کپی و آرشیو برخی پست های منتشر شده در روزنامه ها یا سایت ها و ...
شهرام اصغری

شهرام اصغری

وبلاگی شخصی برای کپی و آرشیو برخی پست های منتشر شده در روزنامه ها یا سایت ها و ...

تو که لجباز نبودی مستر اسکوچیچ!

اسکوچیچ و خودزنی در لحظه حساس!

شهرام اصغری
در اینکه دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی در 10 بازی اخیر ایران در مصاف با حریفان نتایج خوب و جالبی گرفت، شکی نیست اما چه عواملی باعث شد تا اسکوچیچ و تیم ملی تا اینجای کار به هدف برسند؟!
در اینکه دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم ملی در 10 بازی اخیر ایران در مصاف با حریفان نتایج خوب و جالبی گرفت، شکی نیست اما چه عواملی باعث شد تا اسکوچیچ و تیم ملی تا اینجای کار به هدف برسند؟!
بسیاری از منتقدان اسکوچیچ در نظریات و انتقادهای خود مدعی می‌شدند تیم ملی در این دو سال، بازیکنان خوب زیادی دارد و مربیان کار آن‌چنان سختی برای رویارویی با حریفان ندارند! این در حالیست که همگان می‌دانیم هماهنگ کردن و روی نیمکت نشاندن بازیکنان یک تیم پرستاره کار آسانی نبوده و نیست و این هنر سرمربی تیم است که بهترین‌ها را به اردو فراخواند و از آنها هم به نحو احسن بازی بگیرد.
در واقع پرمهره شدن تیم ملی از روی اتفاق یا شانس نبود بلکه از روی تیزبینی مربیان تیم ملی و دقت آنهایی بود که به اسکوچیچ لیست می‌دادند و او خیلی از شایسته‌ها را با نگاه عادلانه به اردوی تیم ملی فرا می‌خواند.
این «مهم» یک نقطه قوت برای اسکوچیچ است که از تمام ظرفیت فوتبال ایران در راه صعود به جام جهانی استفاده کند. اما حالا این مربی کروات خواسته یا ناخواسته می‌خواهد نقطه قوت خود را به نقطه ضعف تبدیل کند که دود این کار به چشم همه خواهد رفت. بهتر است در این زمینه به نوعی آشتی ملی در فوتبال ایجاد شود و همچنان هیچ بازیکن شایسته‌ای از پیراهن تیم ملی دور نماند.
کی‌روش مربی کاملاً حرفه‌ای و منضبطی بود اما اگر او مربی عصبی و لجبازی نبود چه بسا ما در جام جهانی 2018 روسیه می‌توانستیم شگفتی‌ساز شویم اما او در موقعیت خاصی با بازیکن شش‌دانگ و آماده‌ای چون سیدجلال حسینی لجبازی کرد. در دوره‌ی کی‌روش اصلاً معلوم نشد به چه دلیلی علیپور آماده از پیراهن تیم ملی دور می‌ماند!
در مجموع خیلی از مربیان بوده‌اند که نتوانسته‌اند با برخی بازیکنان ستاره کنار بیایند. البته که این حق طبیعی سرمربی است که در مورد فهرست بازیکان تیمش نظر نهایی را بدهد، اما واقعاً حیف است اسکوچیچ این مربی تازه به اوج رسیده ناگهان تغییر رویه بدهد و نتواند مشکلی جزئی‌ خود با طارمی را حل کند.
اسکوچیچ این هنر را دارد و واقعاً ما می‌توانیم با تیمی از شایسته‌ترین بازیکنان ایران در سرتاسر جهان؛ به مصاف حریفان برویم و همچنان نتیجه بگیریم که به نفع خود این مربی هم هست و نامش در بین مربیان بزرگ و پرآوازه‌ی دنیا مطرح خواهد شد.
بنابراین از مستر اسکوچیچ انتظار لجبازی نداریم و بس و منتظریم اخبار خوشی از جشن آشتی او و طارمی به گوش برسد. واقعاً حیف است ما در این مقطع حساس خودزنی کنیم.

خبرنگاری که تامین نباشد، خبرنگار نیست!

یادش به‌خیر زمان نگارش این مطلب، رئیسی رئیس قوه‌ی قضائیه بود...

 

خبرنگاری که تأمین نباشد، خبرنگار نیست!

روزت مبارک عادل، شب بخیر مزدک

شهرام اصغری

 

در روز خبرنگار، از رئیس جمهور تا شهردار، وزرا و مدیران با خبرنگاران عکس یادگاری می‌گیرند و مقابل دوربین‌ها مصاحبه می‌کنند و هدیه‌ای می‌دهند یا نمی‌دهند تا این چنین روز خبرنگار برای اهالی قلم و رسانه مبارک شود! با این تفکر و نگاه به خبرنگاران نه کشور اصلاح می‌شود و نه خبرنگاران!
اگر می‌خواهیم سرعت حل مشکلات کشور شتاب بگیرد، باید رسانه‌ها و خبرنگاران حرفه‌ای داشته باشیم و این‌طور نباشد که منابع قوی و قانونی برای ادای حقوق این قشر زحمتکش نداشته باشیم و هر کس بنا به شرایط و نیاز خود بخواهد دستی به جیب کند و برای آنها حقی (صدقه‌ای!) در نظر بگیرد!


آقای روحانی!
آیا خبر دارید از سال ۹۲ تاکنون خبرنگارانِ چند روزنامه یا سایت و خبرگزاری بیکار شده‌اند و آنها چطور گذران زندگی می‌کنند و چه منبع درآمدی دارند؟!
آیا قبول دارید خبرنگار یا نویسنده‌ای که امکانات اولیه‌ی زندگی‌اش تأمین نباشد نمی‌تواند به‌صورت حرفه‌ای به وظیفه‌اش بپردازد و گزارش‌ها و اخبار او دردی از جامعه، دوا نمی‌کند؟
 
آقای رئیس جمهور!
دولت‌ها تا چه حد از انجمن‌های صنفی خبرنگاران یا خانه‌ی مطبوعات و ... حمایت می‌کنند؟
در دانشگاه‌های ما تا چه میزان به رشته‌های علوم ارتباطات بها داده می‌شود و چند استاد برجسته در این حوزه تربیت شده‌اند؟
پذیرش دانشجو در رشته‌های خبرنگاری و روزنامه‌نگاری به تعداد انگشتان چند دست است و اصلاً آیا در آینده برای همین تعداد هم شغلی وجود دارد؟!
آیا می‌دانید در دولت‌های قبلی به قشر خبرنگار بهتر توجه می‌شد و لااقل در روز خبرنگار همه‌ی خبرنگاران را با یک چشم نگاه می‌کردند با اینکه وعده‌ی اینترنت رایگان هم نمی‌دادند؟!
رییس قوه قضاییه اخیرا گفته «تمام تلاش ما آن است که شخص قاضی محترم که محور دستگاه قضایی است، از هر جهت تامین شود.» رئیسی تاکید کرده «باید دست قاضی شجاع نفوذناپذیر که فقط خدا و قانون را می‌بیند و بدون توجه به اصحاب ثروت و قدرت بر مبنای حق و عدل رأی می‌دهد، در مقابل همه مردم بالا برد و او را مورد تشویق قرار داد».
یک خبرنگار هم باید در مورد داشتن امکانات اولیه‌ی یک زندگی معمولی تأمین باشد تا بتواند به صورت حرفه‌ای در این کار سخت فعالیت کند. همان‌طور که مهران مدیری در سریال هیولا تأکید می‌کند، یک معلم هم برای تأمین مسکن، دارو و ... ممکن است شرف و وجدان خود را زیر پا بگذارد و البته که کار درستی نیست.
مطمئن باشیم بدون داشتن رسانه‌های حرفه‌ای و سالم و بدون تربیت خبرنگاران نخبه و مستقل، رشد کشور شتاب نخواهد گرفت و خیلی از واقعیت‌ها و مسائل پشت‌پرده همچنان برای عموم فاش نخواه شد! مخصوصاً که در روز روشن فردوسی‌پور‌ها را خفه می‌کنیم یا مزدک میرزایی‌ها را آگاهانه فراری می‌دهیم و...
 
روزت مبارک عادل، شب بخیر مزدک! تو باید می‌ماندی و می‌پوسیدی یا با آقایان کنار می‌آمدی...
خبرنگار عزیز روزت مبارک
شب و روزت مبارک!

 

جمعه ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۴:۳۶